Σάββατο 7 Απριλίου 2012

ΒΟΤΑΝΑ






Τα βότανα μπορούν να βοηθήσουν να έχουμε μια καλύτερη υγειά, βοηθούν στην αναζωογόνηση  του οργανισμού  μας και  να τον ενισχύσουν .Ένα βότανο μπορεί να χρησιμοποιηθεί   με πολλούς τρόπους. Μπορούμε να το κάνουμε αλοιφή για εξωτερική χρήση, για να το κάνουμε αλοιφή , μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το αφέψημα του , τον χυμό του η να το τρίψουμε σαν σκόνη ,και να το ανακατέψουμε με κερί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα .
Αφέψημα , δηλαδή να  βάλουμε το βότανο σε νερό και να το αφήσουμε να βράσει από 5 έως 15 λεπτά για να πάρουμε όλες τις ευεργετικές του ιδιότητες. Δεν πρέπει να το καταναλώσουμε μετά από 12 ώρες γιατί χάνει όλες τις ιδιότητες του.
Το βάμμα όπως εξήγησα σε προηγουμένη ανάρτηση , ένα μέρος του βοτάνου προς πέντε μέρη αλκοόλη, για 20-24 μέρες ,το αφήνουμε σε σκοτεινό μέρος .
Το κατάπλασμα το χρησιμοποιούμε για εξωτερική χρήση , ζεσταίνουμε το βότανο η φυτό , να μην ξεπερνάει τους 45 βαθμούς κελσίου και το βάζουμε πάνω στο πονεμενο  μέρος .
Το έγχυμα οπού ρίχνουμε το βότανο σε βραστό νερό , και το αφήνουμε  10-20 λεπτά ,με τον τρόπο αυτόν παίρνουμε τις φαρμακευτικές ιδιότητες από τα ευαίσθητα μέρη των φυτών και βοτάνων.
Οι γαργάρες ,οι οποίες γίνονται με το έγχυμα η το αφέψημα όταν είναι χλιαρό, για τους ερεθισμούς στο στόμα και τον φάρυγγα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε τα σχόλιά σας